Business Hi-Tech

Surpriză: Fondul de investiţii european ACP este în discuţii să cumpere Telekom România Mobile

Surpriză: Fondul de investiţii european ACP este în...

Autor: Cristian Hostiuc

06.03.2023, 17:45 4566

Fondul de investiţii european ACP este în discuţii pentru achiziţia Telekom Romania Mobile, tranzacţia depinzând în acest moment de aprobarea autorităţilor de resort de la Bucureşti, conform unor surse de pe piaţa financiară.

ACP şi Telekom / Deutsche Telekom - acţionarul principal s-au înţeles în privinţa tranzacţiei, care intră acum în discuţia Consiliului Concurenţei, au menţionat sursele citate.

După ce a vândut partea de comunicaţii fixe - fostul Romtelecom - către Orange, Deutsche Telekom care este acţionarul final al structurii care deţine Telekom România, încearcă de peste un an de zile să vândă şi afacerea de telefonie mobilă. S-au purtat discuţii cu PPF, fondul de investiţii din Cehia care deţine un operator telecom în Cehia, iar în România deţine clădiri de birouri şi PRO TV. În negocieri a mai fost şi fondul de investiţii United, deţinut de un milionar sârb, care deţine mai multe companii de telecom în Balcani, dar care se spune că nu ar fi fost agreat de autorităţile de la Bucureşti, având în vedere contextul geopolitic.

Telekom România a închis anul 2022 cu un număr mai mare de clienţi şi un profit operaţional în creştere, în ciuda scăderii veniturilor cu 3% la 306,4 mil. euro, a anunţat compania.

„Anul trecut, profitul operaţional (EBITDA) a crescut cu 25% faţă de anul precedent, ajungând la 38 milioane de euro, ca urmare a eforturilor consecvente şi continue de creştere a eficienţei operaţionale şi finan­ciare“, a anunţat compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO