Business Hi-Tech

Systronics, buget de 8,5 mil. euro in 2008

26.02.2008, 20:56 24

Compania Systronics din Arad, producator de componente electronice, vizeaza atingerea unei cifre de afaceri de 8,5 mil. euro anul acesta, in crestere cu 14% fata de nivelul de 7,5 mil. euro inregistrat in 2007.
"Strategia de crestere a vanzarilor companiei noastre in acest an se bazeaza in principal pe dezvoltarea relatiilor cu partenerii de afaceri europeni. Chiar daca Systronics a ales sa se orienteze spre domeniile industrial, telecomunicatii si bunuri de larg consum, datorita cresterii pietei serviciilor de productie electronica pentru industria auto in ultimul timp, vom lua in calcul si posibilitatea de a intra pe aceasta nisa de piata", a declarat pentru ZF Transilvania Cosmin Popa, CEO al companiei.
Planurile de investitii si dezvoltare ale firmei aradene pentru acest an prevad finalizarea constructiei unei hale de productie cu suprafata de aproximativ 3.500 mp, care va fi data in folosinta in 2009. Systronics va mai investi 1 mil. euro in achizitionarea de noi echipamente de productie de electronice. Compania se specializeaza in productia de echipamente electronice si hardware, dezvoltarea de aplicatii personalizate pe baza unor specificatii, achizitia de componente electronice pentru terti si servicii post-vanzare.
"Pe langa serviciile clasice de achizitii de componente, asamblare si testare, derulam si servicii de inginerie pentru fazele de inceput ale unui proiect, precum proiectarea de placi electronice, definirea conceptului de test, alegerea componentelor, realizarea prototipurilor, cat si servicii post-vanzare de service si reparatii", a precizat Popa.
Din 2006 compania aradeana desfasoara activitati si pe piata romaneasca cu preponderenta in partea de vest a tarii si in zona din jurul orasului Bucuresti. Partenerii de afaceri externi ai companiei sunt din Elvetia, Germania, Franta si Italia.
Compania Systronics S.R.L., membra a grupului elvetian Cicor Technologies, si-a inceput activitatea in domeniul productiei de componente electronice in anul 1997, in localitatea Sofronea, judetul Arad.
"Daca in momentul de fata numarul de angajati ai firmei noastre este de 240 oameni, intentionam ca in urmatorii trei ani sa ajungem la 400 de salariati si sa ne extindem activitatea in toate regiunile tarii", a adaugat Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO