Business Hi-Tech

Tiberiu Dobre, Samsung România: Anul acesta segmentul de piaţă al telefoanelor premium, de peste 600 euro, va depăşi pentru prima dată valoarea de un miliard de euro şi va ajunge la peste un milion de unităţi

Tiberiu Dobre, head of MX division, Samsung Electronics România şi Bulgaria: Rata de creştere pe segmentul premium va fi de circa 15-20%, iar pe segmentul super premium de aproximativ 35-40%. Segmentele premium şi super premium cresc zdravăn şi practic obiectivul nostru este să creştem mai repede decât piaţa, evident, ca să câştigăm în continuare puncte de pe piaţă.

Autor: Ioana Nita

19.01.2024, 13:00 51

Gigantul sud-coreean a lansat aseară cele mai noi modele din gama sa Galaxy S - S24 Ultra, Galaxy S24 Plus şi Galaxy S24, care au integrată tehnologia inteligenţei artificiale – Galaxy AI - într-o serie de aplicaţii şi funcţionalităţi.

Segmentul premium de pe piaţa de smartphone-uri din România, care cuprinde telefoanele cu preţuri de peste 600 euro, va depăşi anul acesta pragul de un miliard de euro ca valoare şi va ajunge la peste un milion de unităţi din punct de vedere cantitativ, conform estimărilor reprezen­tanţilor locali ai gigantului sud-coreean Samsung – unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile inteligente la nivel global. La finalul lui 2023, piaţa locală de smartphone-uri era estimată la circa 1,5 miliarde euro, 60% din valoare fiind generată de vânzările telefoanelor premium (cu preţuri de peste 600 de euro). Din punct de vedere cantitativ, prognoza pentru final de an era de scădere per total pentru vânzările de smartphone-uri din România până la aproximativ 3 milioane de unităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO