Business Hi-Tech

TikTok va redeschide magazinul online din Indonezia după o tranzacţie de 1,5 miliarde de dolari

TikTok va redeschide magazinul online din Indonezia după...

Autor: Mediafax

11.12.2023, 09:52 87

Aplicaţia de socializare TikTok a încheiat un acord de asociere în participaţiune cu gigantul indonezian de tehnologie GoTo pentru a-şi relua activitatea de comerţ online în această ţară.

Firma, deţinută de compania chineză Bytedance, intenţionează să investească peste 1,5 miliarde de dolari (1,2 miliarde de lire sterline) pe termen lung în cea mai mare platformă de comerţ electronic din Indonezia, Tokopedia, conform BBC.

În octombrie, TikTok Shop şi-a închis activitatea în Indonezia pentru a se conforma noilor reguli din cea mai mare economie din Asia de Sud-Est.

TikTok are aproximativ 125 de milioane de utilizatori în Indonezia.

În cadrul acestei tranzacţii, TikTok va cumpăra puţin peste 75% din Tokopedia şi va integra activităţile TikTok Shop din Indonezia.

"Parteneriatul strategic va începe cu o perioadă pilot desfăşurată în strânsă consultare cu autorităţile de reglementare relevante şi sub supravegherea acestora", au precizat cele două companii într-o declaraţie comună.

GoTo şi TikTok au mai spus că vor promova bunurile indoneziene pe platformele lor şi vor ajuta întreprinderile mici şi mijlocii din ţară să îşi dezvolte strategiile de producţie şi de vânzare.

Acordul vine după ce guvernul indonezian a interzis cumpărăturile online pe platformele de socializare pentru a proteja comercianţii mai mici şi datele utilizatorilor.

O mare parte din populaţia indoneziană de peste 270 de milioane de persoane sunt utilizatori activi ai reţelelor de socializare, iar aceştia constituiau cea mai mare piaţă de vânzare cu amănuntul online a TikTok înainte de intrarea în vigoare a interdicţiei, în octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO