Business Hi-Tech

Time Warner Cable face achiziţii de 3 mld. dolari

Autor: Ştefan Vrabie

16.08.2011, 00:00 104

Time Warner Cable, unul dintre cei mai mari operatori de cablu TV din Statele Unite, este în discuţii avansate cu privire la achiziţia unei alte companii de cablu, Carlyle Group's Insight Communication, pentru aproximativ trei miliarde de dolari, potrivit surselor apropiate situaţiei citate de agenţia de presă Bloomberg.

Achiziţia pe care Time Warner ar putea ajuta compania să compenseze pentru declinul cererii pentru abonamentele TV. Ea ar putea ajuta Time Warner să îşi consolideze poziţia pe piaţă în timp ce îşi va creşte şi numărul de clienţi cu 5%. În al doilea trimestru al anului compania de cablu a pierdut peste 130.000 de abonaţi, conform estimărilor analiştilor, cea mai drastică scădere a numărului de angajaţi din istorie.

Time Warner a vrut să plătească aproximativ 2,5 miliarde de dolari pentru Insight, dar în urma negocierilor s-a ajuns la aproximativ trei miliarde, spun sursele. Time Warner Cable are 14,4 milioane de abonaţi în comparaţie cu 759.000 câţi sunt înregistraţi la Insight.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO