Business Hi-Tech

Top 10 laptopuri convertibile disponibile acum pe piaţa locală

Top 10 laptopuri convertibile disponibile acum pe piaţa...

Autor: Ioana Nita

02.01.2014, 10:26 2368

Piaţa de PC-uri este în scădere, atât la nivel global, cât şi local, pierzând teren în faţa tabletelor care devin tot mai performante. Răspunsul marilor producători de PC-uri la această tendinţă sunt laptopurile convertibile, care pot fi folosite şi ca laptopuri, dar şi ca tablete.

„Presiunea tabletelor s-a simţit pe piaţa de PC-uri prin scăderea vânzărilor pentru modelele cele mai ieftine, pentru că unii consumatori au preferat să achiziţioneze o tabletă în locul unui computer” a declarat Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Moldova.

Lenovo a devenit în al doilea trimestru al acestui an cel mai mare producător de PC-uri din lume, cu o cotă de piaţă de peste 16%, detronând astfel compania HP. Subsidiara locală a producătorului chinez de PC-uri a urcat de asemenea pe primul loc şi pe piaţa locală, în al treilea trimestru din 2013 livrând peste 34.000 de computere în România.

Piaţa laptopurilor convertibile, care au ecran tactil şi rulează sistemul de operare Microsoft Windows 8,  este însă abia la început, cifrele de vânzări nefiind încă semnificative.

„Se vând şi computere convertibile, dar încă nu putem vorbi de 20-30% din piaţă, ci de undeva la 10%. Dar vânzările se mişcă“, a explicat Neţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO