Business Hi-Tech

Tranzacţie gigantică: Google cumpără Motorola pentru 12,5 mld. $

Tranzacţie gigantică: Google cumpără Motorola pentru 12,5 mld. $

Autor: Ştefan Vrabie

16.08.2011, 00:01 793

Google, compania care deţine cel mai mare motor de căutare online, va cumpăra compania producătoare de telefoane mobile Motorola Mobility Holdings pentru 12,5 miliarde de dolari, într-o mişcare importantă de a susţine adoptarea software-ului său Android pentru smartphone-uri, scrie agenţia de presă Reuters.

Compania de internet a anunţat că va plăti pentru Motorola 40 de dolari per acţiune, ceea ce reprezintă cu 63% mai mult decât preţul per acţiune înregistrat vineri pe New York Stock Exchange înainte de închidere. Preţul acţiunilor Motorola a crescut luni cu 59% în tranzacţionările făcute înainte de deschiderea oficială a bursei de la New York.

Compania Google încearcă să se avânte cât mai mult în piaţa smartphone-urilor, dar este împiedicată de o lipsă de patente şi alte proprietăţi intelectuale din domeniul telefoniei mobile.

La începutul acestei luni, după ce a pierdut licitaţia pentru mai multe mii de patente oferite de Nortel, David Drummond, directorul juridic al companiei Google, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle şi alte companii de faptul că ar conspira să afecteze sistemul de operare mobil Android prin cumpărarea brevetelor printr-un parteneriat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO