Business Hi-Tech

Tribunalul Bucureşti: Creditorii companiei de IT Star Storage au de recuperat peste 52 mil. lei

Tribunalul Bucureşti: Creditorii companiei de IT Star...

Autor: Adrian Seceleanu

08.02.2024, 00:07 1180

Băncile au o expunere mai mică de 4 mil. lei, iar ANAF cere 26 mil. lei.

Creditorii Star Storage, una dintre cele mai cunoscute companii locale de IT, cu afaceri de 29 mil. lei în 2022, care a solicitat intrarea în insolvenţă la finele lui 2023, au de recuperat de la companie peste 52 mil. lei, arată date publicate de Tribunalul Bucureşti.

„Masa credală avută în vedere este apreciată la valoarea de 52.104.618,02 lei, conform listei creditorilor“, conform datelor din documentul prin care Tribunalul Bucureşti a aprobat deschiderea procedurii de insol­venţă. Compania nu a comunicat anterior suma datoriilor. ANAF are de recuperat cea mai mare sumă,  26 mil. lei, iar băncile aproape 4 mil. lei, conform documentului. Documentul nu oferă detalii despre modul în care a ajuns Star Storage la o datorie de 26 mil. lei către stat, dar este de aşteptat ca o parte importantă din sumă să fie reprezentată de penalităţi.

Decizia de a intra în insolvenţă este un răspuns la o serie de „pierderi şi costuri excepţionale“ din perioada pandemiei, a anunţat compania.

În anul izbucnirii pandemiei, 2020, afacerile Star Storage au scăzut cu 28% la 33 mil. lei şi firma a raportat o pierdere netă de 12 mil. lei, faţă de un profit net de 1 mil. lei în anul precedent. De asemenea, datoriile firmei au sărit în 2020 cu 30% la 62 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO