Business Hi-Tech

Twitter a fost evaluată la 10 miliarde de dolari

Twitter a fost evaluată la 10 miliarde de dolari

Autor: Andreea Anghel

12.05.2013, 13:45 282

Twitter, platforma de socializare care înregistrează cel mai rapid ritm de creştere al numărului de utilizatori la nivel mondial a fost evaluată la 10 miliarde de dolari de către unul dintre investitorii săi, cu 10% mai mult faţă de o estimare anterioară, indicând faptul că acţiunile se apreciază înaintea unei posibile oferte publice iniţiale de acţiuni,  relatează Bloomberg.

GSV Capital este un fond de investiţii american care deţine 1,9 milioane de acţiuni Twitter, pe care le evaluează la 35,2 milioane de dolari, adică 18,50 dolari pe unitate, potrivit unei declaraţii transmise bursei de fond. La un preţ de 18,5 dolari pe acţiunie, Twitter ar fi evaluată la aproape 10 miliarde de dolari. 

Acţiunile Twitter au crescut în valoare pe măsură ce au crescut veniturile din publicitate iar compania se apropie de o ofertă publică iniţială de acţiuni, potrivit Bloomberg. 

În ianuarie, reţeaua de socializare a fost evaluată la 9 miliarde de dolari după ce un fond de investiţii condus de BlackRock Inc un gigant financiar american a cumpărat acţiuni de la angajaţii Twitter, urcând astfel valoarea de la un miliard de dolari  cu 1 miliard de dolari de la 8 miliarde la cât fusese evaluată în 2011, potrivit unor surse familiare situaţiei.

Reprezentanţii Twitter şi cei din partea GSV au refuzat să comenteze datele. Twitter, fondată în 2006, speră că va ajunge la venituri de 1 miliard de dolari în 2014, scrie Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO