Ubisoft România a făcut 240 de recrutări în S1/2018 şi a ajuns la o echipă de peste 1.700 de angajaţi

11 iul 2018 Autor: Ioana Nita

Grigoriada Stroe, director de resurse umane şi operaţiuni în cadrul Ubisoft România: În zona de programare găsim cel mai greu candidaţi. Pe acest segment ne luptăm practic cu întreaga industrie IT.

♦ Subsidiara Ubisoft din România este cel mai mare centru de testare din lume al dezvoltatorului francez de jocuri video şi al doilea după cel din Canada din punctul de vedere al numărului de angajaţi.

Ubisoft România, subsidiara locală a dezvoltatorului de jocuri video de origine franceză, a angajat în prima jumătate a acestui an 270 de persoane în toate diviziile sale – producţie, testare şi IT, echipa ajungând astfel să numere în prezent peste 1.700 de angajaţi. Dintre aceştia, circa 1.050 lucrează în cadrul diviziei de testare a jocurilor video, 250 în echipa de producţie şi 240 în departamentul IT. Acestora li se adaugă şi echipe de suport mai mici, precum cea administrativă, financiară sau de resurse umane.

„Piaţa de IT este foarte competitivă în toate ariile, dar din cele trei familii de joburi pe care le avem – art, game design şi programare, în zona de programare găsim cel mai greu candidaţi. Pe acest segment ne luptăm practic cu întreaga industrie IT, pentru că limbajul de programare CĂĂ, deşi se foloseşte preponderent pentru jocurile video, există şi alte firme de IT care îşi doresc specialişti pe acest limbaj de programare. Există însă un număr limitat de universităţi care nu pot furniza în fiecare an numărul dorit de companii”, a declarat pentru ZF Grigoriada Stroe, director de resurse umane şi operaţiuni pentru studiorile Ubisoft din România, Ucraina şi Serbia. Ubisoft România este formată în prezent din două centre – unu în Bucureşti şi unu în Craiova, unde este localizată echipa de producţie de jocuri video pentru mobile.  Centrul local al Ubisoft coordo­nea­ză de asemenea studiourile Ubisoft din Kiev şi Odesa (inaugurat anul acesta), unde lucrează în prezent 450 de persoane, respectiv 20, precum şi studioul din Belgrade, care are în prezent o echipă de 50 de oameni. În Europa de Est, dezvoltatorul francez de jocuri video mai are studio doar în Bulgaria, la Sofia, restul centrelor din regiune fiind de business.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Ubisoft Romania
, recrutari
, angajati
, jocuri video
, it
, resurse umane
, locuri de munca
, universitate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide