Business Hi-Tech

UE declară ilegale practicile Meta (Facebook, WhatsApp, Instagram) de a-şi obliga utilizatorii să accepte reclame personalizate şi aplică o amendă de 390 mil. euro

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Autor: Adrian Seceleanu

04.01.2023, 19:37 401

Practicile publicitare ale Meta (Facebook, WhatsApp, Instagram) au fost declarate ilegale de autorităţile de reglementare ale Uniunii Europene - o lovitură devastatoare pentru gigantul american care nu doar că a primit şi o amendă de 390 mil. euro dar va trebui şi să-şi refacă modul de lucru în UE în termen de 3 luni, scrie presa internaţională.

“Decizia este una dintre cele mai importante emise în conformitate cu normele UE privind protecţia datelor şi creează noi probleme pentru gigantul reţelelor sociale”, scrie new York Times.

Decizia, care include o amendă de 390 de milioane de euro, are potenţialul de a impune Meta să facă schimbări costisitoare în activitatea sa de publicitate în Uniunea Europeană, una dintre cele mai mari pieţe ale sale.

Meta are trei luni să prezinte modul în care se va conforma deciziei. Decizia nu specifică ce trebuie să facă Meta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO