Business Hi-Tech

Un site de recrutare face peste 1 mil. euro din oferte de muncă în străinătate

Autor: Magraon Andreea

05.12.2010, 23:44 198

Site-ul local de recrutare Tjobs.ro, lansat pe piaţă în urmă cuun an de doi antreprenori locali, ar putea atinge anul viitorvenituri de peste un milion de euro, creşterea fiind generată dedecizia companiei de a se concentra exclusiv pe segmentulanunţurilor de angajare pentru românii care îşi caută locuri demuncă în străinătate, spune Călin Ştefănescu (32 de ani), CEO-ulcompaniei.

"Lucram de aproape şapte ani de zile în domeniul recrutăriipentru străinătate, iar în 2008 am văzut că există anumite lipsuripe această piaţă", a declarat Ştefănescu. Iniţial, el deţinea ojumătate dintre acţiunile companiei, restul de 50% aparţinându-ilui Sebastian Niezgoda.

Structura acţionariatului se va schimba după ce o parte dintreacţiuni vor fi achiziţionate, pentru 0,5 mil. euro, de un grup deinvestitori străini şi Fundaţia Post Privatizare. "Grupul deinvestitori vor cumpăra o parte din companie", a spus Ştefănescu,fără a oferi detalii.

Ştefănescu a explicat că site-ul, care reuneşte anunţuri de la560 de agenţii de recrutare din România, reprezentând 98% dincompaniile de profil existente, a fost lansat după un studiu depiaţă care a durat aproape zece luni de zile. "Ne-am dat seama că enevoie de un astfel de proiect după ce am văzut că agenţiile derecrutare aveau nevoie de credibilitate în faţa angajatorilorstrăini, iar cei care aplicau pentru joburi nu aveau încredere înfirmele de recrutare din străinătate", a mai spus Ştefănescu, carea adăugat că neîncrederea celor care aplicau venea cel mai des dinfaptul că firmele străine de recrutare cereau mulţi bani şi nuofereau locurile de muncă dorite.

Business-ul se bazează pe abonamentele oferite agenţiilor derecrutare, taxele percepute pentru promovarea CV-urilor şicomisionul obţinut din derularea contractelor de la companiileinternaţionale care angajează. Taxele plătite de români pornesc dela 100 de euro, dar pentru multe joburi nu este necesară plataacestui comision.

Compania estimează afaceri de 1,2 milioane de euro pentru anulviitor. Potrivit oficialului Tjobs.ro, site-ul oferă în fiecarelună acces la peste 21.500 de noi locuri de muncă în străinătatepentru români. Cele mai căutate domenii pentru angajare suntconstrucţii , în proporţie de 16,6% şi cel medical (15,63%), searată într-un sondaj realizat pe site-ul de recrutare.

În prezent compania are 11 angajaţi, iar în 2011 îşi va măriechipa cu încă zece persoane în domenii precum comunicare, vânzărisau tehnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO