Business Hi-Tech

Uni Systems, care oferă soluţii integrate şi servicii IT, devine principalul furnizor de servicii pentru Agenţia pentru Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (ENISA). Compania are filiale în Belgia, România, Luxemburg, Italia şi Spania

Uni Systems, care oferă soluţii integrate şi servicii...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.09.2023, 12:20 599

Uni Systems, partener strategic în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pentru instituţiile financiare, instituţiile publice şi operatorii de telecomunicaţii din regiunea europeană, care oferă soluţii integrate şi servicii IT, devine principalul furnizor de servicii pentru Agenţia pentru Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (ENISA) pentru a sprijini ENISA în furnizarea de servicii complete de securitate cibernetică în 20 din cele 27 de state membre ale UE, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Uni Systems a obţinut astfel 21 de contracte-cadru de servicii (7 pe poziţia 1, 8 pe poziţia 2 şi 5 pe poziţia 3, împreună cu un contract la nivelul intregii Uniuni Europene), scopul fiind de a întării securitatea cibernetică a infrastructurii statelor membre, deschizând calea către un spaţiu digital mai sigur şi mai rezilient în Uniunea Europeană.

De asemenea, contractele, în valoare de 18 mil. euro şi cu o durată de 36 de luni, sunt atribuite în cascadă şi angajează Uni Systems ca principal sau unic contractant de servicii pentru Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Letonia şi Suedia, şi ca al doilea sau al treilea contractant de servicii în cascadă pentru Bulgaria, Ungaria, Italia, Lituania, Luxemburg, Malta, Ţările de Jos, Polonia, Belgia, Cipru, Grecia, România şi Irlanda.

„Suntem încântaţi să continuăm cooperarea de lungă durată cu ENISA şi să sprijinim un program de securitate cibernetică atât de important pentru misiunea noastră la nivelul UE. Ne angajăm să ne unim forţele cu ENISA şi cu echipele naţionale de experţi de top din statele membre pentru a consolida securitatea cibernetică ale UE, protejând de ameninţările digitale atât cetăţenii, cât şi infrastructura critică”, a spus Nikos Psimogiannos, director al unităţii de afaceri internaţionale şi membru executiv al consiliului de administraţie al Uni Systems.

Astfel, Uni Systems va sprijini şi va asista ENISA în furnizarea de servicii de securitate cibernetică - ex-ante (servicii împotriva unor potenţiale ameninţări iminente la adresa securităţii cibernetice) şi ex-post (servicii care răspund la un incident real de securitate cibernetică), conform sursei citate.

Uni Systems a închis anul 2022 cu afaceri de peste 11,77 milioane de lei, înregistrând o creştere de aproape 1% faţă de anul precedent, când compania raporta afaceri de 11,72 mil. lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Uni Systems, companie înfiinţată în 1964 şi membră a Quest Group of Companies, oferă o gamă largă de produse şi servicii fiind activă în peste 30 de ţări. În prezent, compania investeşte în dezvoltarea la nivel european, având experienţă în proiecte IT complexe şi de importanţă critică în peste 26 de ţări, prin intermediul filialelor sale din Belgia, România, Luxemburg, Italia şi Spania, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO