Business Hi-Tech

Uniunea Europeană a amendat gigantul Google cu 1,5 miliarde euro pentru a treia încălcare a normelor antitrust

Uniunea Europeană a amendat gigantul Google cu 1,5...

Autor: Alex Ciutacu

21.03.2019, 00:00 77

Google, compania deţinută de gigantul american Alphabet, a fost amendată ieri cu 1,49 miliarde euro de către comisarul european pentru competitivitate Margrethe Vestager, pe fondul unor practici anticompetivitate sesizate în activitatea serviciului de advertising AdSense, relatează Business Insider.

Anunţul a fost făcut de către Vestager printr-o postare pe contul său de Twitter. Ea a spus că Google a fost pedepsită pentru „practici ilegale în brokerajul cu advertising pentru a-şi cimenta poziţia dominantă de piaţă”. 

Mai multe detalii pe zfcorporate.ro„Nu ar trebui să facă acest lucru – au refuzat consumatorilor dreptul de a alege produse inovatoare şi preţuri corecte”, a adaugat ea. Mai exact, echipa condusă de Vestager a descoperit că gigantul Google includea „clauze restrictive în contractele” cu terţii, ceea ce interzicea rivalilor de pe piaţa motoarelor de căutare să plaseze publicitate pe acele website-uri care lucrau cu AdSense de la Google, potrivit unui comunicat de presă care anunţă decizia în mod oficial. 

Aceasta este a treia amendă pe care o primeşte gigantul Google de la Uniunea Europeană în ultimii trei ani. În luna iulie a anului trecut, companai americană a primit o sancţiune record de 5 miliarde dolari pentru abuz de poziţie dominantă prin intermediul sistemului de operare pentru dispozitive mobile Android. De asemenea, gigantul IT a mai fost amendat şi în septembrie 2017 cu 2,7 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO