Business Hi-Tech

Vânzările mondiale de smartphone-uri au crescut cu 55% în trimestrul patru

Vânzările mondiale de smartphone-uri au crescut cu 55% în trimestrul patru

Autor: Mediafax

08.02.2012, 00:00 309

Vânzările mondiale de smartphone-uri au crescut cu 55% în ultimul trimestru al anului trecut, susţinute de cererea pentru iPhone 4S v al Apple, care a compensat scăderile înregistrate de Research In Motion şi Nokia, potrivit companiei de cercetare a pieţei International Data Corporation (IDC).

Livrările au avansat la 158 milioane de aparate smartphone, de la 102 milioane în urmă cu un an, fiind peste avansul de 40% anticipat de IDC, transmite Bloomberg.

Apple a vândut 37 de milioane de iPhone-uri în T4, astfel încât compania şi-a dublat profitul în perioada respectivă. Cota Apple pe piaţa mondială de aparate smartphone a crescut în ultimele trei luni ale anului trecut la 24%, de la 16% în urmă cu un an, compania recuperând prima poziţie pe piaţă de la Samsung Electronics, care devenise lider în trimestrul al treilea.

Samsung şi-a mărit cota de piaţă la 23% în trimestrul al patrulea, de la 9,4% cu un an în urmă, potrivit IDC. Nokia a înregistrat o scădere a cotei de piaţă de la 28% la 12%, iar Research In Motion de la 14% la 8,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO