Veniturile Cosmote România, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, au crescut cu 2,6% în al treilea trimestru, la valoarea de 120,6 mil. euro iar profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat cu 26,6% la 29,5 mil. euro, a anunţat grupul elen OTE, acţionarul majoritar al companiei.
Numărul total de clienţi ai Cosmote România, inclusiv Zapp, a fost de 6,5 milioane la sfârşitul lunii septembrie 2011, dintre care 22,8% abonaţi.
Numărul de clienţi a scăzut cu 7,3% faţă de anul precedent. Numărul de clienţi Zapp a scăzut aproape la jumătate, la 170.798, potrivit datelor OTE.
"Extinderea constantă a segmentului business, precum şi performanţa foarte bună pe segmentul de servicii de date, au generat o creştere semnificativă a veniturilor. Numărul abonaţilor a crescut, de asemenea, în ciuda competiţiei acerbe pe acest segment. Ca urmare, veniturile din servicii au crescut cu aproximativ 7% în T3, comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut. ARPU (venitul mediu pe utilizator), cu o valoare de 5,4 euro pentru T3 2011, a crescut cu 15% faţă de T3 2010", potrivit datelor comunicate de operator.
"Suntem deosebit de încântaţi de realizările celui de-al treilea trimestru. Performanţa EBITDA a rămas la cote ridicate în pofida mediului economic imprevizibil şi a competiţiei acerbe, precum şi in contextul investiţiilor semnificative în reţeaua de internet în bandă largă şi în serviciile de date. Această performanţă este susţinută, printre altele, de rezultatele portabilităţii după trei ani, care arată că am rămas prima opţiune a românilor, ca operator. (...) Vom continua să ne concentrăm pe segmentele corporate şi broadband şi, de asemenea, pe dezvoltarea reţelei, adoptarea celor mai noi tehnologii, relaţia cu clienţii, retail, continuând totodată să creăm valoare pe termen lung pentru acţionarii noştri", a declarat Konstantinos Apostolou, Chief Financial Officer al Cosmote România.
În ultimele trei luni, acoperirea EVDO pentru internet de mare viteză a crescut cu 13,5%, ajungând în prezent până la 88% din populaţie.