Business Hi-Tech

Vicepreşedinte Luxoft: Aveţi una dintre cele mai bune şcoli de ingineri din regiune

Michael Minkevich, vicepreşedinte technology services în cadrul Luxoft

Avem o echipă solidă şi integrată de ingineri în Bucureşti, care au deja cunoştinţe avansate ce pot fi implementate în dezvol­ta­rea aplicaţiilor IoT (Internet of Things - n. red.). Aşa­dar, România este, cu siguranţă, pe harta noastră IoT.

Michael Minkevich, vicepreşedinte technology services în cadrul Luxoft Avem o echipă solidă şi integrată de ingineri în Bucureşti, care au deja cunoştinţe avansate ce pot fi implementate în dezvol­ta­rea aplicaţiilor IoT (Internet of Things - n. red.). Aşa­dar, România este, cu siguranţă, pe harta noastră IoT.

Autor: Ioana Nita

03.06.2015, 00:08 1151

Compania de software Luxoft, înfiinţată în urmă cu 15 ani la Moscova, îşi va canaliza în următorii cinci ani investiţiile de cercetare-dezvoltare în direcţia obiectelor conectate la internet („Inter­net of Things“ - IoT), echipa din România fiind implicată în dezvoltarea aplicaţiilor IoT pentru afaceri din diferite domenii precum telecomunicaţii, auto, transport, energie, aviaţie şi financiar-bancar.

„Echipa Luxoft România joacă un rol important în strategia globală IoT, având în vedere că şcoala de ingineri din România este una dintre cele mai bune din Europa de Est. Avem o echipă solidă şi integrată de ingineri în Bucureşti, care au deja cunoştinţe avansate ce pot fi implementate în dezvoltarea aplicaţiilor IoT. Aşadar, România este, cu siguranţă, pe harta noastră IoT“, a declarat pentru ZF Michael Minkevich, vicepreşedinte technology services în cadrul Luxoft.

Compania, care în prezent are sediul central în Elveţia şi este listată la bursa de la New York, a intrat pe piaţa locală în 2008 prin achiziţia ITC Networks. În decurs de şapte ani, Luxoft şi-a dezvoltat activitatea pe plan local, ajungând anul trecut la afaceri de aproape 143 milioane lei, în creştere cu 38% faţă de de 2013, şi la o echipă de 1.250 de persoane. În 2013 Luxoft România avea un număr mediu de 768 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO