Compania americană Google a deschis un laborator în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, un hub care este adresat studenţilor care vor să-şi dezvolte abilităţile de programare şi dezvoltare a produselor digitale.
„Inaugurarea Google Lab în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti este o parte importantă a colaborării noastre cu Universitatea, deoarece consider că ne va aduce o deschidere mult mai mare către studenţi şi ne va ajuta, de asemenea, să derulăm proiectele pe care le avem în momentul de faţă mult mai uşor”, a declarat Lavinia Neagoe, Director of Engineering & Bucharest Technology Site Lead Google.
„Colaborarea cu Google aduce oportunităţi importante pentru studenţii noştri în creşterea capacităţii lor de programare şi dezvoltare a produselor digitale”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti. El a adăugat că parteneriatul cu companii precum Google este important, ca parte a strategiei mai ample de dezvoltare a universităţii. „Anul acesta ne-am propus ca parteneriatul nostru cu companiile să aducă în universitate circa 10 milioane de euro. E o ambiţie foarte mare. Suntem la jumătatea anului cu jumătate, aproape mai mult de jumătate din sumă şi ne bucurăm de faptul că am fi reuşit să oferim companiilor un mediu propice, în care să fie un win-win, să fim într-o relaţie câştigătoare deopotrivă”.
Google Lab face parte din programul Atelierul Digital, din cadrul proiectului Grow with Google România, prin care compania oferă acces la educaţie şi diferite resurse. Lansat în 2016, Google Atelierul Digital a dezvoltat parteneriate cu 15 universităţi din cele importante centre universitare din România, în cadrul cărora a deschis inclusiv huburi pentru dezvoltarea abilităţilor digitale. În prezent, există 3 astfel de huburi în Bucureşti (cel mai nou de aici este Google Lab din cadrul Universităţii Politehnica), şi alte 6 in Timişoara, Cluj, Iaşi şi Constanţa.
„Astfel de huburi şi alte acţiuni şi resurse pe care le oferim în cadrul programului Atelierul Digital au ca scop dezvoltarea de competenţe digitale pentru a ajuta România să fie pregătită pentru viitor, un viitor ce va fi dominat de tehnologii precum AI şi Cloud. Programele Atelierului Digital cuprind peste 30 de cursuri online şi offline despre marketing, programare,, inteligenţă artificială, siguranţă online şi dezvoltarea carierei. Până acum, peste 500.000 de persoane şi-au dezvoltat cariera sau afacerea cu ajutorul cursurilor Google Atelierul Digital sau au participat la cursurile de siguranţă online.”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Director Google Romania.
Mai mult detalii, în clipul video ataşat articolului.