Business Hi-Tech

VIDEO. Sergiu Manea, CEO al BCR: Poate că platforma digitală George va putea fi un exemplu de „narrow AI” pentru viaţa financiară a cuiva

Autor: Adrian Seceleanu

13.11.2023, 00:54 207

Platforma digitală George, lansată de BCR - una dintre cele mai mari bănci locale - în urmă cu 5 ani, ar putea deveni în viitor o soluţie de tip „narrow AI” (un asistent virtual proiectat să realizeze un anumit set de sarcini - n. red.) pentru viaţa financiară a cuiva, a spus Sergiu Manea, CEO al băncii, în cadrul unui eveniment.

„Să spunem  George va fi  pilotul automat, va avea un grad extraordinar de autonomie. Poate dacă îl vom face suficient de deştept şi vom reuşi să-l creştem în continuare, ei bine, George va putea să fie un exemplu de narrow AI  pentru viaţa financiară a cuiva”.

Şeful BCR a precizat că banca nu are ca obiectiv utilizarea unei anume tehnologii ci utilizarea tehnologiilor disponibile pentru ca reprezentanţii băncii şi clienţii să poată avea discuţii consistente. „Viitorul digitalizării este, repet, despre modul în care înarmezi oamenii în primul şi în primul rând pe colegii noştri să poată să aibă discuţii de conţinut despre viaţa financiară a unei companii, a unei comunităţi, a unei gospodării sau a unui simplu om.”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO