Business Hi-Tech

„Viteza” cu care se mişcă birocraţia de la Bruxelles: după 2 ani şi aproximativ 4 luni de la publicarea primului anunţ de recrutare, Centrul european de competenţe în cybersecurity din România are un director executiv cu puteri depline: Luca Tagliaretti

Luca Tagliaretti, director executiv al ECCC

Luca Tagliaretti, director executiv al ECCC

Autor: Adrian Seceleanu

01.02.2024, 23:12 115

Centrul european de competenţe în cybersecurity (ECCC), a cărui găzduire a fost câştigată de România în decembrie 2020 după o competiţie strânsă cu alte ţări membre, are, în sfârşit, de astăzi un director executiv cu puteri complete, după aproape doi ani şi jumătate de la demararea procedurii de recrutare - o ală demonstraţiei a vitezei imposibile cu care se mişcă lucrurile în Uniunea Europeană chiar şi în domenii de o importanţă strategică precum securitatea cibernetică.

Centrul de competenţe a anunţat astăzi numirea directorului executiv cu puteri complete. „Astăzi, 1 februarie, Luca Tagliaretti a preluat funcţia de director executiv al ECCC. Directorul executiv joacă un rol-cheie în activitatea Centrului. Directorul executiv este responsabil de gestionarea zilnică a Centrului, precum şi de punerea în aplicare a sarcinilor atribuite Centrului prin regulament. De asemenea, directorul executiv asistă şi sprijină consiliul de administraţie, pregăteşte şi pune în aplicare programul de lucru şi prezintă rapoarte consiliului de administraţie. Luca a declarat: "Îi sunt foarte recunoscător lui Miguel Gonzalez-Sancho pentru munca depusă în calitate de director executiv interimar. Sunt convins că ECCC are un rol-cheie de jucat în peisajul european al securităţii cibernetice şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu colegii săi excepţionali", conform unui anunţ al echipei ECCC.

Primul anunţ de recrutare pentru poziţia de director executiv a fost publicat în septembrie 2021.

Activitatea centrului nu presupune şi intervenţia în incidente de securitate cibernetică din statele membre.

„ECCC, care are sediul la Bucureşti, dezvoltă şi pune în aplicare, împreună cu statele membre, industria şi comunitatea tehnologiilor de securitate cibernetică, o agendă comună pentru dezvoltarea tehnologiei şi pentru implementarea pe scară largă a acesteia în domenii de interes public şi în întreprinderi, în special în IMM-uri. Împreună, Centrul şi reţeaua de centre din UE vor consolida suveranitatea tehnologică prin investiţii comune în proiecte strategice de securitate cibernetică”, conform datelor de pe site-ul ECCC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO