Business Hi-Tech

Vlad Nanu, cofondator şi co-CEO al Amdaris, dezvoltator britanic de software: Am închis 2022 cu afaceri de 7,8 mil. euro, în creştere cu 95% faţă de 2021. În 2023 vizăm afaceri de 50 mil. euro la nivel de grup, din care o treime va fi investită în cele două centre din România

Vlad Nanu, cofondator şi co-CEO al Amdaris: Industria de IT&C din România este încă la început şi este mult loc de dezvoltare şi creştere şi pentru că România atrage investiţii şi are şi specialiştii de care are nevoie.

Vlad Nanu, cofondator şi co-CEO al Amdaris: Industria de IT&C din România este încă la început şi este mult loc de dezvoltare şi creştere şi pentru că România atrage investiţii şi are şi specialiştii de care are nevoie.

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.05.2023, 11:00 182

♦ În România, Amdaris are 250 de angajaţi şi caută să angajeze minim 50 de specialişti până la finalul anului 2023 ♦ Planurile pe termen lung vizează continuarea extinderii pe piaţa din România.

Amdaris România, care oferă servicii de dezvoltare software, suport dedicat gestionării produselor web şi consultanţă strategică, prezentă la nivel naţional din 2012, a închis anul 2022 cu afaceri de aproximativ 39 de milioane de lei (7,8 mil. euro), înregistrând o creştere de 95% faţă de anul precedent, când subsidiara locală a companiei de origine britanică a raportat o cifră de afaceri în valoare de 20 mil. lei (puţin peste 4 mil. euro).

„Pentru anul în curs vizăm o cifră de afaceri de aproximativ 50 milioane de euro (la nivel de grup), din care o treime va fi investită în cele două centre pe care le avem în România. La nivel de grup, anul trecut compania a înregistrat afaceri de 27 mil. euro, în creştere faţă de 13 mil. euro în 2021, deci putem spune că am avut o creştere destul de rapidă şi mare. Dar e important ca această creştere să fie sustenabilă şi să o putem susţine“, a spus pentru ZF Vlad Nanu, cofondator şi co-CEO al Amdaris.

La nivel naţional, Amdaris deţine un birou în Timişoara – deschis în 2021 –, în cadrul căruia lucrează o echipă de 200 de specialişti. Recent, compania de origine britanică a început extinderea la nivel naţional şi a deschis un al doilea centru în România, mai exact în Bucureşti, unde are deja o echipă de 50 de persoane şi planuri de recrutare. Investiţia în deschiderea centrului din Bucureşti – care este al doilea birou din România şi cea de-a şaptea locaţie pe care compania o deţine la nivel internaţional – s-a ridicat la 300.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO