Business Hi-Tech

Vodafone: ajutorul de stat acoperă 40% din salarii timp de doi ani pentru un sfert din angajaţi

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

07.07.2014, 00:00 802

Ajutorul de stat primit de Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, pentru centrul de servicii inaugurat săptămâna trecută la Bucureşti va fi utilizat doar pentru plata a 40% din salariile unui sfert din numărul total de angajaţi care urmează să lucreze în noul centru al operatorului de telecom britanic.

„Ajutorul de stat aprobat va subvenţiona 40% din costurile salariale în valoare totală de 20,48 milioane de euro, pe o perioadă de doi ani, ale celor 450 de angajaţi din domeniul IT”, au declarat reprezentanţii Vodafone.

Vodafone Technologies România SRL, compania care va opera centrul de servicii, a primit un ajutor de stat de 8,19 mil. euro pentru a crea un număr de 450 de locuri de muncă, conform datelor de pe pagina web a Ministerului Finanţelor. În total, în centrul de servicii al Vodafone din România vor fi angajate 2.000 de persoane, dintre care peste 450 vor lucra în domeniul serviciilor de IT, iar restul în domeniul relaţiilor cu clienţii.

„În vederea aprobării acestui ajutor de stat, Vodafone s-a obligat să contribuie la dezvoltarea regională prin plata de taxe şi impozite la bugetul de stat aferente celor 450 de angajaţi în perioada 2014 – 2021, în valoarea totală de 27,96 milioane de euro”, au adăugat oficialii Vodafone. Investiţia Vodafone în dotarea şi tehnologizarea centrului de servicii, precum şi în pregătirea noilor angajaţi se ridică la 6,25 milioane de euro. I

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO