Business Hi-Tech

Vodafone România şi-a schimbat auditorul financiar

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

02.06.2015, 00:03 288

Vodafone, numărul doi pe piaţa de telefonie mobilă şi una dintre cele mai mari companii din România, şi-a schimbat la finele lunii aprilie auditorul financiar, potrivit unui document publicat de operator în Monitorul Oficial.

„În urma dezbaterilor, acţionarii au hotărât în unanimitate cele ce urmează: Se aprobă, cu respectarea procedurilor votului secret, demiterea auditorului financiar actual Deloitte Audit S.R.L.  Se aprobă, cu respectarea procedurilor votului secret, numirea PricewaterhouseCoopers Audit - S.R.L. în calitate de auditor al societăţii. Durata mandatului este de 4 ani. Reprezentant: David Trow, în calitate de administrator, cetăţean englez, născut la data de 1 aprilie 1968 în Marea Britanie“. Pe de altă parte, compania de telefonie mobilă a mărit la jumătatea lunii aprilie cu 8,8 milioane de lei (aproximativ 2 mil. euro) capitalul social al Vodafone România M-Payments SRL, firmă înfiinţată special de operator pentru a gestiona serviciul de plăţi de pe telefonul mobil M-Pesa, potrivit unui alt document publicat de operator în Monitorul Oficial.

„Se aprobă majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 8.800.000 lei, sumă pentru care societatea va emite un număr de 880.000 noi părţi sociale pe numele asociatului  Vodafone  România cu  valoarea nominală de  10  lei/parte  socială.  Rata  aportului  la majorarea capitalului social, adică suma de 8.800.000 lei, se va face de către asociatul Vodafone Romania - S.A. în numerar. Capitalul social al societăţii, după majorare, va fi de 33.438.640 lei“, conform sursei citate.

Şi Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a fondat recent o companie dedicată plăţilor de pe telefon, cu obiectivul de a-şi lansa serviciile până la finele acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO