Business Hi-Tech

Zapp a lansat un telefon fix-mobil

06.01.2006, 20:19 34

Operatorul de telecomunicatii Zapp a lansat un serviciu de tip "fix-mobil", prin care utilizatorii pot folosi serviciile de telefonie mobila de pe un telefon fix. Serviciul, care se numeste "Zapp FixTel", presupune instalarea la sediul clientului a unui telefon fix cu display (modelul Zapp Z1110) dotat cu modem de mare viteza.

Daca se afla oriunde in aria de acoperire a retelei Zapp, telefonul fix se conecteaza automat la reteaua operatorului, prin intermediul antenei externe atasate, putand fi folosit pentru a efectua convorbiri telefonice, dar si pentru a trimite SMS-uri. Datorita faptului ca are incorporat un modem, telefonul se poate folosi si pentru conectarea unui computer la Internet. Legatura dintre telefon si computer se face printr-un cablu USB obisnuit.

"Acest serviciu este adresat in principal clientilor aflati in zone cu acces limitat la retelele de comunicatii", a spus pentru ZF Mihaela Lupu, director de comunicare la Zapp.

Folosirea serviciului presupune plata unui abonament lunar de 5 dolari. La achizitionarea serviciului, clientul va plati pentru intregul pachet 40 de dolari, suma in care sunt cuprinse contravaloarea aparatului telefonic, dar si o serie de minute si SMS-uri gratuite. Astfel, utilizatorul va primi, lunar, 100 de minute de convorbire in retea si 5 mesaje SMS. In plus, pentru fiecare minut de apel primit din alte retele decat Zapp, operatorul ofera un minut gratuit de convorbire in reteaua sa.

Tarifele de convorbire sunt mai mici daca apelurile sunt facute in reteaua Zapp si in cea a RomTelecom. Astfel, o convorbire in reteaua Zapp costa 3 centi pe minut, iar clientul isi poate defini si 7 numere favorite din retea pe care sa le apeleze cu 2 centi pe minut.

Pentru apelurile in reteaua RomTelecom, tariful este de 4 centi pe minut, in timp ce convorbirile in alte retele costa 15 centi pe minut. Oficialii Zapp si cei ai RomTelecom nu au dat detalii asupra acordului conform caruia a fost stabilit tariful de 4 centi pentru apelurile catre reteaua operatorului de telefonie fixa.

Abonatii Zapp care au deja un telefon mobil si achizitioneaza si serviciul FixTel vor primi, la cerere, o singura factura pentru toate serviciile, au mai spus oficialii operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO