Business Hi-Tech

ZF Digital ’11: Mihai Tudor, CEO al IBM Europa de Sud-Est

ZF Digital ’11: Mihai Tudor, CEO al IBM Europa de Sud-Est

ZF Digital ’11: Mihai Tudor, CEO al IBM Europa de Sud-Est

Autor: Alexandru Matei

19.10.2011, 00:01 88
 
 

Mihai Tudor, CEO al IBM Europa de Sud-Est

  • România este importantă din punctul de vedere al capacităţii de business. Cu toate acestea, nivelul de inovare de la noi este foarte scăzut pentru că oamenii nu au idei, de acest lucru făcându-se vinovat în parte şi sistemul educaţional.

  • România trebuie să îşi schimbe direcţia de dezvoltare a educaţiei pentru a se orienta către domenii necesare sectorului privat. Din păcate, companiile nu pot colabora cu sistemul educaţional aşa cum ar trebui din cauza legislaţiei parteneriatului public-privat.

  • Antreprenorii români nu au forţa necesară, nici start-up-urile şi nici chiar firmele mari ca să propulseze România în zona inovaţiei. Este necesară dezvoltarea de centre de dezvoltare şi programare în colaborare cu statul, urmând ca patentele dezvoltate să fie folosite în comun de stat şi de companiile private.

  • Alături de Bulgaria, România rămâne competitivă în lupta atragerii de investitori puternici din domeniul IT&C, în raport cu alte state din zonă, cum ar fi Slovenia sau Croaţia. Atuurile noastre sunt buna pregătire a forţei de muncă, capabilităţile în privinţa limbilor străine, precum şi costul forţei de muncă, relativ scăzut.

  • Cred că sectorul IT&C este o forţă esenţială pentru progresul societăţii, tot ce ţine de stilul nostru de viaţă actual are legătură cu acest sector.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO