Business Hi-Tech

ZF Live. Cornel Axin, fondatorul platformei Renters.ro: Ţintim un număr de 100.000 de clienţi

Autor: Bianca Dorobanţu

13.07.2016, 00:05 1036
Renters.ro este o platformă online care intermediază legătura dintre chiriaşi şi proprietari, în care s-au investit aproape 60.000 de euro şi care îşi propune să atingă 100.000 de utilizatori. Prin această platformă se facilitează relaţia dintre cele două părţi, mizând pe încredere, prin verificarea utilizatorilor, spune Cornel Axin, fondatorul Renters.ro, în cadrul ZF Live.
 
„Toată lumea care se înregistrează trebuie să treacă printr-un proces de verificare pe care ni-l asumăm, avem termeni stricţi.“ Mai exact, chiriaşii sunt întrebaţi dacă doresc să redecoreze pereţii, dacă sunt fumători sau dacă au copii. „Întrebări pe care de regulă un agent imobiliar ţi le-ar pune şi ar trebui să le repeţi de nenumărate ori, la rând, cu 20-30 de agenţi, dacă ar trebui să îţi cauţi o casă.“ Oricine îşi poate face profil pe Renters.ro, indi­ferent dacă doreşte să închirieze vreo proprie­tate sau nu în momentul respectiv, pen­tru că la un moment dat poate va dori să închi­rieze, iar platforma facilitează acest pro­ces.
 
„Având un profil pe Renters, poţi să apeşi un buton şi să in­tri din nou în fluxul de pe Renters, în care eşti conectat cu alţi pro­prie­tari verificaţi, iar acelaşi lucru se întâmplă şi din punct de ve­dere al proprietarului.“ Pro­prie­tarii se pot înregistra pe plat­for­mă, chiar dacă în acel moment proprietatea este închiriată, iar în 48 de ore ei sunt verificaţi. „Avem o rată destul de mare de refu­zuri, din păcate. În momentul de faţă sunt 5.000 de useri înre­gistraţi şi doar în jur de 1.000 verificaţi, 200 de proprietari şi res­tul de 800.“
 
Însă un număr exact al celor care şi-au găsit chirie prin Renters.ro este greu de spus, pen­tru că dacă un chiriaş şi-a găsit pro­prietarul sau şi viceversa, nu este obli­gatoriu pentru aceştia să îşi continue nego­cierea prin Renters.ro.
 
În ce priveşte numărul de conexiuni, de legă­turi formate între oameni prin inter­mediul platformei, Cornel Axin spune că exis­tă în jur de 50-60 de oameni care şi-au găsit deja chiriaşi şi proprietari potriviţi, în secţiunea de My Home.
 
Secţiunea My Home este gratuită, iar cei care se înregistrează beneficiază de anumite servicii de la diverse firme - plata facturilor online, evidenţa lucrurilor care se întâmplă în casă, etc.
 
„Cumva ajungi să aduci toate lucrurile legate de casa ta, fie că eşti proprietar, fie că eşti chiriaş, în acelaşi loc.“
 
Principiul de pe care funcţionează care Renters.ro sunt filtrele recomandate prin care trece oricine se înregistrează pe platformă – număr de camere, sume de bani, plus un chestionar pentru fiecare locuinţă în parte, cu întrebări suplimentare, dacă se acceptă fumători sau animale de companie etc.
 
Apoi, sistemul face conexiunile dintre chiriaşii şi proprietarii care s-ar potrivi cel mai bine.  „Sistemul face un fel de  <<match>>, cum era la vechile site-uri de dating şi îţi pune într-o ordine descrescătoare cu cine te potriveşti cel mai bine din platforma respectivă, astfel încât tot timpul vei vedea chestiuni strict interesante pentru tine“, adaugă fondatorul Renters.ro.
 
Utilizatorii platformei nu trebuie să îşi facă griji în ce priveşte confidenţialitatea datelor personale, deoarece acestea sunt dezvăluite abia în momentul în care şi celălalt, chiriaş sau proprietar, acceptă invitaţia de a vedea o anumită proprietate, mai spune Cornel Axin.
 
„Având un profil pe Renters.ro nu trebuie să ştii decât momentul în care chiriaşul sau proprietarul respectiv vrea să oprească contractul, lucru pe care va terbui să îl facă oricum din platfomă, e cumva <<obligat>>, în acel moment nu apeşi decât un click şi eşti din nou în index unde te aşteaptă altceva nou.“
 
Totodată, fondatorul Renters.ro a declarat la ZF Live că are intenţia de a securiza şi mai mult platforma. „Intenţionăm să facem un fel proxy-uri atât pentru e-mail, cât şi pentru telefon, ca o centrala telefonică, iar oamenii o să sune tot timpul la un număr al Renters, dar n-o să ştie niciodată numărul celuilalt, dacă nu se doreşte acest lucru.“
 
Ideea de a înfiinţa platforma a pornit de la probleme precum riscul ca oamenii să se confrunte cu lucruri false, cum ar fi proprietăţi, anunţuri, agenţi şi imagini false.
 
În ce priveşte modelul de business folosit de platforma de intermediere între chiriaşi şi proprietari Renters.ro, Cornel Axin spune că încă nu există unul foarte bine definit. „Iniţial, s-a plecat de la o taxă unică de verificare pentru chiriaş, de 79 de lei, iar profilul era updatat anual, iar pentru proprietari era de 1 ron pe metrul pătrat/an. În continuare acesta este, doar că în continuare fiind pe un public beta, toată platforma este gratis, toţi oamenii sunt invitaţi să testeze şi o să treacă prin acelaşi proces de verificare, fără să facem rabat de la calitate.“
 
Cornel Axin are o experienţă de zece ani în vânzări şi publicitate online şi în programmatic advertising – adică automatizarea procesului de cumpărare de publicitate în online, iar acum lucrează în cadrul Daily Engage Media, o companie din New York, consillindu-i pe publisheri să îşi targeteze cât mai bine companiile de publicitate. În America, o afişare costă 7-10 mii de dolari.
 
Renters.ro a fost înfiinţată în 2014, iar până acum s-au investit aproape 60.000 de euro, sub forma unei case.
 
În ce priveşte perspectiva platformei, fondatorul spune că vor să ajungă la 100.000 de utilizatori. „Nu vrem să ne grăbim, vrem să alegem oamenii care contează, peste un milion şi ceva de chiriaşi şi proprietari din România vrem să atingem 100.000 de oameni, deci undeva mai puţin de 10%. Vrem să alegem pe sprânceană, ca să zicem aşa.“
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO