Business Hi-Tech

Zitec, furnizor de servicii IT şi marketing digital, şi-a crescut veniturile cu 68% în 2021, până la 17,9 mil. euro şi are în plan extinderea echipei. „În 2022, vrem să atragem peste 120 de specialişti în echipă, din toată ţara”

Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator al Zitec

Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator al Zitec

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.02.2022, 11:54 693

Zitec, furnizor de servicii de IT şi marketing digital, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală, a înregistrat afaceri de 17,9 milioane de euro în 2021, în creştere cu 68% comparativ cu anul precedent, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Creşterea pe care am înregistrat-o anul trecut s-a reflectat şi în extinderea portofoliului de clienţi, a industriilor din care provin aceştia, şi implicit a echipei Zitec, care a cunoscut cea mai mare creştere din ultimii ani. Am lucrat la dezvoltarea fiecărei linii de business, astfel că în prezent oferim un portofoliu complet de soluţii de transformare digitală, de la dezvoltarea de produse software personalizate şi servicii de online marketing pentru companii, la soluţii de digitalizare a administraţiei publice locale, până la proiecte dezvoltate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generaţie, precum blockchain, AI sau machine learning”, a spus Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator al Zitec.

În 2021, Zitec a înregistrat creşteri pe segmente de business precum Product Development, soluţii Google & Microsoft Cloud, Digital Marketing, Mobile sau eCommerce. Creşterea a fost susţinută şi de extinderea portofoliului de clienţi cu peste 50 de clienţi noi din diverse industrii, renumiţi la nivel naţional şi internaţional printre care: Pfarma.ro, Brico Dépôt, Karcher România, Finqware, Fashion Days, Decathlon Cehia, Freshful, Flip.ro sau eMAG marketplace. 

Anul trecut serviciile de mobile development şi blockchain au generat venituri de 1,6 milioane de euro, în urma preluării integrale a Under Development Office, una dintre cele mai populare firme de blockchain development din Europa, de la sfârşitul anului 2020 şi asimilarea echipei şi portofoliului acesteia.

„În prezent suntem în discuţii pentru preluarea unor companii similare, care doresc să se alăture echipei Zitec.”

Anul acesta, reprezentanţii companiei mizează pe dezvoltarea parteneriatelor cu Google, Microsoft, Adobe (Magento) şi VTEX, dar şi pe creşterea impactului în proiectele clienţilor existenţi, atât din România, cât şi din celelalte peste 30 de ţări.

În prezent, în cadrul companiei lucrează o echipă de aproximativ 265 de specialişti, în creştere cu 40% faţă de anului 2020, după ce în 2021, Zitec şi-a mărit echipa cu 115 noi colegi, având o rată de recrutare dublă faţă de anul precedent.

În 2022, reprezentanţii companiei vor să angajeze peste 120 de specialişti în echipă din toată ţara, în acest moment având colegi atât din Bucureşti şi Braşov, oraşe unde există şi birouri fizice, cât şi din Cluj, Timişoara sau Iaşi.

„Posturile disponibile în prezent vizează atât roluri tehnice precum: PHP Developer, Magento Developer, Mobile Developer (IOS/Android), Node.js Developer, Frontend Developer (React/Vue JS), Quality Assurance (Automated & Manual), Digital Product Analyst, Scrum Master, Agile Project Manager, Web Design, DevOps Engineer, precum şi în departamentele de suport: financiar, resurse umane, marketing sau vânzări.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO