Business Internaţional

​Amenzi record la nivel mondial pentru practici de tip cartel

​Amenzi record la nivel mondial pentru practici de tip...

Autor: Catalina Apostoiu

05.01.2017, 18:45 174

Amenzile antitrust impuse la nivel mondial au atins anul trecut un nou vârf, de 6,7 miliarde de dolari, însă cele mai mari două pieţe au urmat direcţii opuse, Comisia Europeană cerând penalităţi record, în timp ce în SUA nivelul amenzilor a scăzut puternic, scrie Financial Times.

Comisarul european pentru competiţie Margrethe Vestager a decis penalităţi în valoare record de 4,1 miliarde de dolari, de zece ori mai mari decât în 2015. Suma totală a inclus cea mai mare amendă antitrust din istoria UE, de 3,2 miliarde de dolari, împotriva a cinci producători de camioane, Iveco, DAF, Volvo/Renault, Daimler şi MAN.

Amenzile impuse de SUA au scăzut dramatic anul trecut, la 386 milioane de dolari, de la nivelul record de 2,85 miliarde de dolari în anul anterior. Scăderea din SUA a survenit în condiţiile în care investigaţiile noi au rămas în “perioada de gestaţie”, iar accentul recent pus pe condamnarea indivizilor a absorbit din energie, a explicat John Terzaken, analist la Allen & Overy.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO