Business Internaţional

Amnistia fiscala la nemti

19.06.2003, 00:00 13



Guvernul german a aprobat, ieri, un proiect de amnistie fiscala cu privire la persoanele care au evitat sa plateasca taxe, prin care spera sa repatrieze fonduri suplimentare de aproape cinci miliarde de euro aferente investitiilor de peste hotare.



Potrivit unui comunicat al Ministerului german al Finantelor, investitorii vor fi obligati sa isi declare veniturile obtinute in perioada 31 decembrie 1992 - 1 ianuarie 2002 si sa precizeze cazurile de evaziune fiscala de care se fac vinovati.



Ei vor fi scutiti de plata amenzilor si vor fi scosi de sub urmarirea penala, prin plata unei taxe de 25% pe veniturile aferente fondurilor pe care le vor repatria in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2004. Taxa va creste la 35%, in cazul sumelor aduse in tara intre 1 ianuarie si 31 martie 2005.



Pe de alta parte, guvernul de la Berlin va creste atributiile autoritatilor de control, pentru a diminua pe viitor numarul cazurilor de evaziune fiscala.



"Pe termen mediu, guvernul federal intentioneaza sa impuna o taxa care sa sporeasca atractivitatea pietei germane pentru investitori", se mai arata in comunicatul Ministerului german al Finantelor.



Estimarile privind valoarea fondurilor germane depozitate in afara tarii, in special in Elvetia si Luxemburg, variaza intre 300 de miliarde de euro si 960 de miliarde de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO