Business Internaţional

Apple continuă să depăşească toate recordurile: Compania de tehnologie atinge o capitalizare bursieră de peste 3 trilioane de dolari

Apple continuă să depăşească toate recordurile:...

Autor: Valeriu Dănilă

03.07.2023, 15:02 292

Evaluarea pe bursă a companiei Apple a trecut pentru prima dată de 3 trilioane de dolari, acţiunile au atingând un nivel record vineri, titrează Financial Times.

Acţiunile companiei au crescut cu 2,3%, până la 193,97 dolari, în sesiunea finală de tranzacţionare din iunie, în timp ce indicele Nasdaq Composite, orientat spre tehnologie, a câştigat 1,4%.

Valoarea de piaţă a Apple a crescut cu 49% în acest an. Compania a depăşit pentru prima dată 3 trilioane de dolari la începutul anului 2022, dar nu a încheiat niciodată o sesiune de tranzacţionare peste această bornă.

Sub CEO-ul Tim Cook, Apple a crescut mai mult decât Alphabet şi Amazon împreună, având un avans de 500 de miliarde de dolari faţă de cel mai apropiat rival al său, Microsoft.

„Investitorii sunt pozitivi cu privire la expansiunea marjei observată în ultimii doi ani, care este susţinută de vânzările crescute de iPhone-uri”, a declarat Shannon Cross, analist la Credit Suisse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO