Business Internaţional

Beiersdorf accelereaza vizibil

12.01.2005, 00:00 27



Beiersdorf, compania germana care produce gama de creme Nivea, a previzionat cresterea vanzarilor din acest an, crestere care va influenta si evolutia profitului, relateaza Bloomberg.



Vanzarile s-au majorat cu 4,1 de procente, atingand valoarea de 4,55 miliarde de euro in 2004, datorita sporirii cererii consumatorilor pentru produse pentru ingrijire personala. Profitul net a crescut cu doua procente, ajungand la 300 de milioane de euro.



Cresterea substantiala din America, Asia si Australia, care reprezinta un sfert din vanzarile totale, a compensat rezultatele mai slabe obtinute in Europa. In acest an, vanzarile pentru balsamul de buze Labello sau pentru bandajele Elastoplast vor potenta evolutia unei piete pe care reprezentantii companiei Beierdorf o considera "dificila".



Grijile legate de somaj i-au determinat pe consumatorii europeni sa isi reduca nivelul consumului de produse de ingrijire personala, lucru care a afectat compania germana, din moment ce trei sferturi din vanzarile companiei se realizeaza pe piata europeana.



Actiunile grupului s-au majorat cu 2,02 euro, adica 2,3%, atingand valoarea de 88,42 de euro la bursa din Frankfurt. Actiunile au pierdut 7,7 procente in ultimele sase luni, valoarea de piata a companiei ajungand la 7,42 de miliarde de euro.



Beiersdorf este prezent si pe piata romaneasca, cifra de afaceri a grupului ridicandu-se la 19 milioane de euro. Principalul brand din portofoliul firmei este Nivea, cu care compania activeaza pe toate segmentele pietei de ingrijire personala. Pe langa Nivea, Beiersdorf mai comercializeaza pe piata romaneasca si brandurile Atrix si 8x4. Anul trecut s-au facut numeroase speculatii in legatura cu preluarea operatiunilor grupului de catre gigantul Procter&Gamble. Speculatiile au luat sfarsit in momentul in care o companie condusa de producatorul german de cafea Tchibo Holding AG a preluat controlul asupra Beiersdorf, pentru suma de 4,4 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO