Business Internaţional

Bloomberg: pregătiţi-vă pentru noi preţuri record la aur dacă Grecia intră în default

Bloomberg: pregătiţi-vă pentru noi preţuri record la aur dacă Grecia intră în default

Autor: Bogdan Cojocaru

21.07.2011, 16:15 994

Cotaţia aurului ar putea urca la niveluri record pe bursa de laNew York deoarece investitorii vor încerca să se protejeze după ceoficiali din zona euro au indicat că Grecia ar putea intra înincapacitate de plată pe obligaţiunile guvernamentale ca parte acelui de-al doilea pachet de salvare a statului elen, scrieBloomberg.

Preşedintele Eurogroup,Jean-Claude Juncker, a declarat că nu poate exclude posibilitateaunui default selectiv al Greciei. Germania şi Franţa, principaleleputeri economice ale Europei, vor prezenta punctul lor de vedereprivind soluţia ieşirii Greciei din criză astăzi, la summit-ulliderilor din zona euro organizat la Bruxelles.

Preţul aurului cu termen delivrare în luna august a crescut cu 2,2 dolari, sau 0,1%, la1.599,1 dolari pe uncie la bursa din New York. Cotaţia metaluluipreţios a atins maximul istoric de 1.610,7 dolari uncia pe 19iulie.

Preţul aurului a avansat cu 13% dela începutul anului, îndreptându-se spre al 11-lea an consecutiv cuevoluţie pozitivă, cea mai mare perioadă de creştere de după celpuţin 1920.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO