Business Internaţional

Record după record la aur. Un nou maxim istoric înregistrat la o cotaţie de 1.600 dolari / uncie

no title

Autor: Traian Terzianm,

18.07.2011, 12:36 144

Preţul spot al aurului a atins astăzi un nou maxim istoric pepieţele internaţionale, la 1.600 dolari pe uncie (o uncieechivalează cu 31,1 grame) pe fondul temerilor cu privire situaţiadin Europa şi SUA, informează site-ul Bloomberg.com.

Cotaţia vine ca urmare a declaraţiilor făcute de fostul secretaral trezoreriei americane, Larry Summers, care a spus că dacă SUA arintra în incapacitate de plată ar fi un dezastru mai mare decâtcolapsul Lehman Brothers din 2008.

De la 1 decembrie 2008 până în prezent preţul aurului s-a dublatîn condiţiile în care Banca Federală a Statelor Unite a pâstratdobăânzile la nivel minim iar guvernul a cheltuit trilioane dedolari pentru a impulsiona creşterea globală.

Barak Obama încearcă să găsească soluţii pentru a reducedeficitul, având ca termen limită data de 2 august când Congresulamerican va trebui să majoreze plafonul de îndatorare.

Preţul aurului înregistrat la bursele din Londra si New York vacontinua să crească într-un ritm alert datorită temerilor legate derăspândirea crizei datoriilor în Europa şi a ameninţării că SUA arputea să intre în incapacitate de plată.

Potrivit analiştilor, cotaţia aurului va creşte atât timp cât neaflăm în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, lanivel mondial, în care aurul este considerat cea mai bunăinvestiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO