Business Internaţional

Boala care a atins „proporţii epidemice" în Europa şi care provoacă sute de mii de cazuri de cancer şi peste 1 milion de morţi în fiecare an

Boala care a atins „proporţii epidemice" în Europa...

Autor: Andreea Tobias

07.05.2022, 22:39 7963

Obezitatea a atins „proporţii epidemice" în Europa, afirmă Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Un raport important arată că această boală provoacă 200.000 de cazuri de cancer şi 1,2 milioane de decese pe an.

OMS lansează un avertisment dur, în timp ce un raport constată că obezitatea provoacă 200.000 de cazuri de cancer pe an în Europa, notează The Guardian.

În primul studiu de acest fel din ultimii 15 ani, OMS arată că ratele de supraponderabilitate şi obezitate au atins niveluri mortale şi „continuă să crească".

Potrivit raportului, nicio ţară din Europa nu este pe cale să îndeplinească obiectivul global al OMS privind bolile netransmisibile (NCD) de a opri creşterea obezităţii până în 2025.

În întreaga Europă, 59% dintre adulţi sunt supraponderali sau obezi, la fel ca şi 8% dintre copiii sub 5 ani şi unul din trei copii de vârstă şcolară.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO