Business Internaţional

Bulgarii vor să construiască un oceanariu, cu animale marine din toată lumea

 Bulgarii vor să construiască un oceanariu, cu animale marine din toată lumea

Autor: Bogdan Cojocaru

20.01.2013, 19:12 803

Primăria oraşului Burgas de pe litoralul bulgar încearcă să atragă un investitor pentru construirea unui oceanariu, un complex de acvarii deschis publicului cu habitate marine care ar urma să fie populate cu animale din Marea Neagră, Marea Mediterană şi specii oceanice.

Primarul Burgasului a propus lansarea procedurilor pentru construirea oceanariului, scrie agenţia Novinite. Cu proiectarea, construirea - în baza unui contract de concesiunie - şi întreţinerea complexului ar urma să se ocupe viitorul investitor.

Acordul de concesiune va inlcude un delfinariu, un parc acvatic cu secţiuni acoperite şi în aer liber, o zonă de SPA, o minipădure tropicală cu plante reale, magazine, spaţii verzi şi parcări. Complexul va beneficia de propria infrastructură de transport.

Implementarea proiectului va implica, probabil, cheltuieli de 80 de milioane de leva (40,8 milioane euro).

Propunerea de concesiune a fost făcută ca răspuns la interesul arătat de investitori pentru un astfel de proiect, potrivit primăriei Burgas, al doilea oraş ca mărime din Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO