Business Internaţional

Burberry are incredere in directorul executiv Rose Marie Bravo

20.07.2004, 00:00 25

Burberry Group Plc., comerciantul britanic de bunuri de lux cu magazine in New York, Milan si Las Vegas a anuntat prelungirea contractului directorului executiv Rose Marie Bravo cu inca un an, pana in iulie 2006, relateaza Bloomberg.
Bravo, in varsta de 53 de ani, va primi luna aceasta un milion de actiuni Burberry in valoare de aproximativ 7,5 milioane de dolari, aceasta cu un an mai devreme decat fusese programat, a declarat directorul financiar Stacey Cartwright. Profiturile Burrbery au crescut de peste 5 ori dupa ce Bravo a parasit Saks Fifth Avenue si s-a alaturat companiei in 1997. La succesul sau au contribuit unele decizii inspirate precum folosirea de noi culori si modele pentru toate produsele, de la bikini la pantofi.
"A realizat ceva extraordinar", a afirmat Rupert Trotter, analist la Isis Asset Management Plc. din Londra. "Cunostintele sale atat despre produsele pe care le vinde cat si despre industria in care activeaza nu pot fi egalate."
Vanzarile calculate fara influenta fluctuatiilor valutare au urcat cu 14% pe primul trimestru fiscal, dupa ce crescusera cu 15% pe a doua jumatate a anului trecut, a declarat Cartwright. Cresterea incasarilor s-a mai domolit fata de anul trecut, cand compania a diminuat preturile pentru a scapa de excesul de inventar, a mai adaugat aceasta.
Petru sezonul toamna-iarna se asteapta ca vanzarile sa creasca cu 10%.
Bravo a ridicat profilul marcii prin campanii publicitare la care au participat celebritati precum Kate Moss si prin lansarea de magazine an metropole cum ar fi New York, Londra  sau Barcelona.
Directorul a incasat pe anul trecut un salariu de baza de 1,57 milioane de dolari si a primit un bonus cu aceeasi valoare, maximul posibil, corespunzator raportului anual al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO