Business Internaţional

Business MAGAZIN. Resursele esenţiale care ţin lumea în priză încep să devină o problemă majoră pe măsură ce tot mai multe miliarde se adună în joc, iar rezervele sunt din ce în ce mai limitate

Business MAGAZIN. Resursele esenţiale care ţin lumea...

Autor: Iulian Tenchiu

13.07.2023, 10:51 269

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, cererea de minerale esenţiale pentru un viitor axat pe tehnologii cu emisii reduse şi zero este în creştere, iar nevoile tot mai mari ale industriei energetice sunt considerate un factor cheie, scrie Bloomberg.

Într-un nou raport publicat marţi, organizaţia cu sediul la Paris a afirmat că în perioada 2017-2022 s-a înregistrat o „triplare a cererii globale de litiu, un salt de 70% în ceea ce priveşte cererea de cobalt şi o creştere de 40% a cererii de nichel”.

În decembrie 2022, AIE a declarat că energiile regenerabile sunt pe cale să depăşească cărbunele şi să devină cea mai mare sursă de generare a energiei electrice de pe planetă până la mijlocul acestui deceniu.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO