Business Internaţional

Carrefour părăseşte şi Indonezia, un exit despre care s-a speculat în vară, alături de România

Carrefour părăseşte şi Indonezia, un exit despre care s-a speculat în vară, alături de România

Autor: Marius Oncu

20.11.2012, 15:28 1410

Carrefour este al doilea mare retailer la nivel global în funcţie de venituri, după grupul american Wal-Mart.

CT Corp, un conglomerat cu activităţi în domeniile bancar şi media, va opera cele 84 de hipermarketuri şi alte magazine ale companiei mixte, potrivit Washington Post.

Carrefour, confruntat cu o încetinire în Europa şi probleme la divizia de hipermarketuri, implementează un plan de restructurare care include şi vânzarea unor operaţiuni.

Grupul a vândut, în octombrie, operaţiunile din Malaezia şi va închide cele două magazine deţinute în Singapore. De asemenea, retailerul a ieşit de pe pieţele din Grecia şi Columbia.

În România, Carrefour este prezent prin 93 de magazine dintre care 24 de Hypermarket-uri Carrefour, 60 de supermarket-uri Carrefour Market şi 9 magazine de proximitate Carrefour Express.

Agenţia de presă Thomson Reuters a scris în luna august că retailerul francez Carrefour s-ar putea re­trage de pe piaţa locală şi ar putea vinde re­ţeaua de circa 80 de magazine competitorilor de la Auchan, o altă reţea din hexagon pre­zen­tă pe piaţa locală. După ieşirea din Grecia în iunie - scria Reuters la finalul lunii august - acum se vehiculează posibilitatea retra­gerii de pe pieţe non strategice precum Turcia, Indonezia, România şi Polonia. În ultimii ani Carrefour a mai ieşit şi de pe alte pieţe precum Japonia, Mexic, Rusia sau Thailanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO