Business Internaţional

Cărţile de identitate vor fi înlocuite. Se introduc noi elemente de securitate

Cărţile de identitate vor fi înlocuite. Se introduc...

Autor: Gândul

23.02.2019, 18:11 2382
Cărţile de identitate ale cetăţenilor din UE vor fi modificate, urmând să beneficieze de elemente de securitate mai stricte. 
 
Propunerea, care va duce la eliminarea în maxim 10 ani a actualelor documente de identitate, nu asigură temeiul legal pentru ca guvernele să-şi creeze noi baze de date, pentru aceasta fiind nevoie de o nouă legislaţie, aprobată la nivelul naţional.
 
UE introduce măsuri de securitate mai stricte pentru cărţile de identitate, pentru a reduce frauda de identitate, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.
 
În data de 20 februarie, oficialii preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal referitor la un regulament care va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor UE şi a documentelor de şedere eliberate cetăţenilor UE şi membrilor familiilor acestora care nu sunt cetăţeni ai UE. Acordul va fi transmis reprezentanţilor permanenţi la UE, spre confirmare, în numele Consiliului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO