Business Internaţional

Cel mai mare eşec de la Hollywood: Filmul John Carter lasă Walt Disney cu o gaură de 200 mil. dolari

Cel mai mare eşec de la Hollywood: Filmul John Carter lasă Walt Disney cu o gaură de 200 milioane de dolari

Autor: Paul Comsa

20.03.2012, 12:13 9338

Walt Disney, una din cele mai mari companii de producţie cinematografică din lume, a anunţat că estimează pierderi de 200 milioane de dolari (152 milioane de euro) de pe urma filmului "John Carter". Dacă pierderile se vor materializa, producţia va deveni unul dintre cele mai mari eşecuri din istoria cinematografiei americane, scrie agenţia BBC News.

Realizarea peliculei "John Carter" a costat compania circa 250 mil. dolari, la care s-au adăugat cei 100 mil. dolari cheltuiţi pentru marketing. În pofida sumelor colosale alocate pentru promovare, filmul de acţiune care l-a avut în rolul principal pe actorul canadian Taylor Kitsch a fost primit rece de către critici, iar revista New York's Time Out l-a caracterizat ca fiind "extrem de plictisitor". Producţia a avut încasări de doar 184 mil. dolari, însă o parte din venituri au mers la operatorii de cinematografe.

"Cred că aceasta este cea mai mare pierdere produsă de un singur film în istoria cinematografiei", apreciază Matthew Harrigan, analistul companiei de brokeraj Wunderlich Securities din Denver care a monitorizat atent industria cinematografică din ultimii 20 de ani, citat de Bloomberg.

Hollywood Reporter, una din cele mai mari publicaţii din industria divertismentului, apreciază că cel mai mare eşec de anul trecut a fost tot o producţie Wall Disney, respectiv filmul de animaţie "Mars needs Moms" care a costat 150 mil. dolari şi a adus încasări de doar 39 mil. dolari.

Citiţi şi

Motivul pentru care jocurile video bat la vânzări Hollywood-ul cu 3 la 1

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO