Business Internaţional

Cel puţin 12 morţi şi 42 de răniţi, ultimul bilanţ al atacurilor teroriste din Teheran

Cel puţin 12 morţi şi 42 de răniţi, ultimul bilanţ...

Autor: Andrei Ionascu

07.06.2017, 16:25 106

Forţele de securitate iraniene au anunţat că situaţia se află sub control, iar zona este survolată de elicoptere. Niciunul dintre parlamentarii iranieni nu a fost rănit.

Adjunctul ministrului iranian de Interne, Hossein Zolfaqari, a anunţat că teroriştii care au atacat clădirea Parlamentului purtau haine pentru femei.

"Atacatorii purtau rochii şi au intrat în Parlament pe la poarta specială pentru vizitatori. Imediat, au început să împuşte oamenii din acea zonă, provocând frică şi groază. În primele minute ale atacului, forţele iraniene au preluat controlul asupra parterului clădirii Parlamentului", a spus Zolfaqari.

Oficialul iranian a mai precizat că membrii unui grup terorist au fost arestaţi înainte de a acţiona, iar forţele de securitate iraniene au reuşit să dezamorseze o bombă aflată în interiorul mausoleului.

Patru atacatori necunoscuţi au deschis focul în incinta clădirii Parlamentului din Teheran, apoi au atacat Mausoleul Ayatollahului Khomeini, fondatorul Republicii Islamice Iran, monument situat la câţiva kilometri de sediul legislativului.

Atacurile au fost comise de combatanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic, conform unui anunţ al agenţiei de ştiri Amaq, afiliată la Stat Islamic. Totodată, doi atentatori sinucigaşi ar fi acţionat în cadrul mausoleului.

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a condamnat atacurile teroriste de la Teheran şi a avertizat că situaţia în regiune este foarte gravă, având în vedere problemele de securitate actuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO