Business Internaţional

CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel, este de părere că falimentele recente din domeniul bancar au fost cazuri izolate. „Cand ai aceste situaţii oamenii îşi aduc aminte că nu toate băncile sunt la fel, că unele sunt mai solide iar altele mai firave.”

CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel, este de părere că...

Autor: Valeriu Dănilă

19.04.2023, 15:37 193

CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel, a declarat că abordarea sa în recenta criză din sectorul bancar este „solidă ca întotdeauna”, deoarece banca pe care o conduce este bine capitalizară şi dispune de lichidităţi, scrie CNBC.

Eşecurile recente „au fost cazuri izolate, au fost în bună măsură idiosincratice, dar au arătat că reglementările trebuie să se aplice uniform, nu doar băncilor mari, ci tuturor instituţiilor financiare”, a spus Orcel într-un interviu pentru Bloomberg.

Falimentul SVB şi salvarea de urgenţă a Credit Suisse, au panicat investitorii şi au stârnit dezbateri cu privire la stabilitatea sistemului financiar, într-o perioadă a dobânzilor mari şi a inflaţiei record.

„Cand ai aceste situaţii oamenii îşi aduc aminte că nu toate băncile sunt la fel, că unele sunt mai solide iar altele mai firave.”, conform acestuia. „Aşadar, ai un flux de depozite, un flux de lichiditate care se îndreaptă către băncile mai puternice în detrimentul celor slabe.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO