Business Internaţional

China continuă să importe cantităţi uriaşe de gaz în ciuda temperării crizei energetice globale. „Securitatea energetică a fost întotdeauna o prioritate pentru China”

China continuă să importe cantităţi uriaşe de gaz...

Autor: Valeriu Dănilă

03.07.2023, 14:58 451

China continuă să cumpere gaz natural în volume mari, oficialii chinezi fiind bucuroşi că importatorii vor să încheie acorduri chiar dacă efectele crizei energetice globală s-au atenuat, arată Bloomberg.

Guvernul continuă să sprijine eforturile companiilor de stat pentru a semna contracte pe termen lung şi chiar de a investi în facilităţi de export, consolidând securitatea energetică a ţării.

China doreşte evitarea repetării penuriei de energie, încercând totodată să alimenteze creşterea economică. Contractele de GPL pe termen lung sunt atractive, deoarece livrările sunt promise la un preţ relativ constant în comparaţie cu piaţa spot, unde gazul a continuat să crească după începutul războiului din Ucraina.

„Securitatea energetică a fost întotdeauna o prioritate pentru China”, a declarat Tony Copson, global head of trading and advisory la Trident LNG în Shanghai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO