Business Internaţional

Cine sunt marii câştigători ai acestui deceniu? O nouă analiză arată că inginerii IT, lucrătorii din finanţe şi cei din domeniul medical vor avea cu toţii mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite

Cine sunt marii câştigători ai acestui deceniu? O...

Autor: Valeriu Dănilă

13.09.2023, 14:08 3450

Deşi programatorii, managerii financiari şi cei de servicii medicale au tipuri de joburi foarte diferite, cu toţii vor avea mai multe locuri de muncă şi vor fi plătiţi mai bine în deceniul 2022-2032, scrie Business Insider.

Cele mai recente prognoze publicate de Bureau of Labor Statistics în septembrie arată ce meserii vor înregistra o creştere în popularitate sau un declin în perioada 2022-2032.

Ocuparea totală a forţei de muncă este estimată să crească cu aproape 4,7 milioane în această perioadă de 10 ani.

La nivel de meserie se preconizează că îngrijitorii la domiciliu şi cei personali, urmaţi de inginerii IT vor avea cea mai mare creştere a locurilor de mucă, conform instituţiei.

În ce timp ce îngrijitorii din domeniul sănătăţii aveau un salariu mediu de 30,180$ anual, dezvoltatorii software aveau un salariu de peste 100,000$ anual în 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO