Business Internaţional

Compania aeriană Airbus se teme că Brexitul va bloca fluxurile de forţă de muncă din Europa

Compania aeriană Airbus se teme că Brexitul va bloca...

Autor: Bogdan Cojocaru

01.05.2017, 00:03 342

Constructorul european de aeronave Airbus, cu centre de producţie în mai multe ţări de pe continent, este îngrijorat că Brexitul va face mai dificil transferul de forţă de muncă între state, distrugând astfel decenii de practici de business ale unei companii construite pe baza mişcării libere a oamenilor şi bunurilor, scrie Bloomberg.

Airbus produce aripi pentru toate avioanele sale în Marea Britanie şi operează multiple zboruri de livrare de piese şi componente de la uzina din Ţara Galilor la baza sa din Toulouse, Franţa, şi la Hamburg, unde are cea de-a doua linie de asamblare.

De asemenea, pentru funcţionarea operaţiunilor, managerii fac naveta în diferite părţi ale Europei. Limitarea libertăţii de mişcare după ce Marea Britanie iese din Uniunea Europeană va îngreuna operaţiunile, spune Klaus Richter, directorul de achiziţii al Airbus.

„Nu poţi desfăşura o astfel de afacere respirând printr-un pai. Acest lucru ne preocupă“, a afirmat Richter. Airbus este produsul integrării europene de succes după ce Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie şi-au pus la comun o mare parte din industriile lor aerospaţiale pentru a crea un grup care astăzi concurează la scară globală cu Boeing din SUA.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO