Business Internaţional

O companie energetică din Germania revine pe profit după ce a aproape a dat faliment în timpul crizei de anul trecut. EnBW Energie Baden-Wuerttemberg a înregistrat un venit de aproape 2 miliarde de euro în prima jumătate a acestui an

O companie energetică din Germania revine pe profit...

Autor: Valeriu Dănilă

11.08.2023, 12:22 97

O companie de utilităţi germană a explicat că profiturile sale din trading au crescut în prima jumătate a anului, întorcând soarta defavorabilă după ce în timpul crizei energetice aproape că a avut nevoie de bailout, scrie Bloomberg.

Segmentul de generare termincă şi comerciale al companiei EnBW Energie Baden-Wuerttemberg AG a raportat venituri de aproape 2 miliarde de euro, înainte de taxe şi dobânzi, conform unui comunicat de vineri. Veniturile sunt aproape duble faţă de anul trecut şi datorate parţial creşterii preţurilor angro.

Compania a fost printre cele mai afectate de criza energetică înregistrând pierderi de peste 1 miliard de euro. În decembrie, a ajuns la un acord cu guvernul pentru compensarea parţială a unei datorii de câteva milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO