Business Internaţional

Concedieri pe bandă rulantă: Încă un gigant mondial, prezent şi în România, dă afară 8.500 de angajaţi

Concedieri pe bandă rulantă: Încă un gigant mondial,...

Autor: Andreea Tobias

10.03.2023, 22:16 116491

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicaţii Ericsson a anunţat că va reduce cu 8% din angajaţi la nivel global, în încercarea de a reduce costurile. Este cel mai recent val de disponibilizări în rândul companiilor de tehnologie.

Compania cu sediul la Stockholm, care furnizează echipamente pentru reţelele wireless 5G de mare viteză, a declarat că se aşteaptă să concedieze 8.500 de angajaţi în acest an şi până în 2024, ca parte a unei strategii de reducere a cheltuielilor cu 9 miliarde de coroane suedeze (857 milioane de dolari) până la sfârşitul acestui an.

"Scopul nostru este de a gestiona procesul în fiecare ţară cu corectitudine, respect, profesionalism şi în conformitate cu legislaţia locală privind munca", a declarat Ericsson într-un comunicat citat de ABC News.

Compania a arătat că se aşteaptă să vadă rezultate în al doilea trimestru al anului, pe măsură ce strategia de reducere a costurilor devine mai eficientă, inclusiv prin reducerea forţei de muncă de aproximativ 105.000 de persoane la nivel mondial.

"Lucrăm, de asemenea, la furnizarea de servicii, aprovizionare, imobiliare şi IT. Am început deja să implementăm şi să accelerăm diverse iniţiative care să ne ajute să atingem" obiectivul de reducere a costurilor, a precizat Ericsson.

Măsura vine în contextul în care companii de tehnologie, de la Spotify şi Amazon la Microsoft şi Meta, compania mamă a Facebook, au redus fiecare mii de locuri de muncă în ultimele luni. Acestea au făcut numeroase angajări în ultimii ani, pe măsură ce cererea pentru produsele, software-ul şi serviciile lor a crescut odată cu milioane de persoane care au lucrat şi studiat de la distanţă în timpul pandemiei COVID-19.

Luna trecută, Ericsson a raportat un profit de 1,86 miliarde de dolari şi venituri de 26,93 miliarde de dolari pentru anul 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO