Business Internaţional

Consideraţi că în România sunt taxe mari? Vedeţi aici TOPUL ţărilor cu cele mai mari TAXE

Autor: Octavian Calei

17.10.2012, 16:43 3878

KPMG, una dintre cele mai mari companii de audit şi servicii profesionale din lume, a elaborat un grafic care arată cât de mari sunt taxele pe venit în diverse ţări din lume, informează Business Insider.

La un venit de 100.000 de dolari (76.000 euro), impozitele pe salarii înregistrate în luna mai a acestui an, au depăşit pragul de 40% din venituri în Belgia, Grecia, Italia, Germania, Danemarca şi Franţa.

Raportul KPMG a mai arătat că situaţia taxelor în SUA nu este chiar atât de gravă, cum se plâng mulţi, nivelul impozitării pe salariu situându-se undeva între 25-28%, cu menţiunea că tabelul include numai taxele federale, nu şi pe cele de stat sau locale.

(Albastru deschis - taxele pe venitul brut, albastru închis - asigurări sociale)

Un alt raport, realizat recent de Credit Suisse, companie multinaţională de servicii financiare, arăta că SUA concentrează 40.000 dintre cei 85.500 de multimilionari ai planetei, persoane cu averi care depăşesc 50 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO