Business Internaţional

Constanţa: Pantofi sport contrafăcuţi, în valoare de 5 mil. lei, găsiţi într-un container în port

Constanţa: Pantofi sport contrafăcuţi, în valoare de...

Autor: Cosmin Pirv

10.02.2024, 10:57 35

Peste 12.000 de perechi de pantofi sport contrafăcuţi au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră într-un container sosit din China în Portul Constanţa.

O echipa comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinaţie o firmă din Ucraina.

În urma verificărilor s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 12.088 de perechi de încălţăminte sport, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 5.000.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO