Business Internaţional

Credit italian de 1,5 miliarde de dolai pentru banca rusa Vnesekonombank

08.06.2000, 00:00 24



Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat ieri semnarea unui acord intre banca comerciala italiana Mediobanca si banca de stat rusa Vnesekonombank, privind deschiderea unei linii de credit de 1,5 miliarde de dolari destinata Rusiei.

Putin a subliniat ca acest acord a fost obtinut fara o nici garantie din partea statului rus.

La randul lor, reprezentanti ai Mediobanca au precizat ca linia de credit, cu o valoare cuprinsa intre 1 si 1,5 miliarde de dolari, va fi destinata finantarii unor proiecte industriale italiene in Rusia.

Protocolul acordului semnat de cele doua banci va permite "promovarea unui pol industrial italian, in principal prin constituirea de societati cu capital mixt", se arata intr-un comunicat al Mediobanca.

Vnesekonombank este o banca specializata pe investitii straine.

Declaratiile presedintelui rus au intervenit cu ocazia unei conferinte de presa organizate la Milano, dupa o intOlnire cu o serie de oameni de afaceri italieni, in cadrul careia au fost abordate probleme legate de fiscalitatea din Rusia, de ameliorarea conditiilor de investitii si a sistemului financiar.

La inceputul lunii mai, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a cerut Rusiei sa elimine cat mai repede monopolul bancilor de stat, pentru ca sistemul financiar al tarii sa poata fi refacut. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO